close

 • Faithful to my Homeland, the Republic of Poland

   

 • АКТИВНОСТИ НА АМБАСАДАТА НА РП ВО СКОПЈЕ

 • 29 јануари 2019

  Средба со градоначалникот на општина Чашка

  На 29 јануари амбасадорот Војциех Tицињски престојуваше во работна посета на Општина Чашка, во централниот дел на Република Македонија. Градоначалникот Горан Стојановски го запозна амбасадорот со социјалната и економската состојба во општината, обрнувајќи внимание на најважните проблеми си кои се соочуваат нејзините жители. На состанокот, исто така, беа разгледани можностите за вклучување на Полска во реализација на развојни проекти во корист на Чашка.

   

   

  Print Print Share: