close

 • Faithful to my Homeland, the Republic of Poland

   

 • АКТИВНОСТИ НА АМБАСАДАТА НА РП ВО СКОПЈЕ

 • 28 јануари 2019

  Средба на амбасадорот В. Тицињски со претседателот на Комисијата за европски прашања на Собранието, А. Груби

  На 28 јануари амбасадорот Војциех Тицињски се сретна со претседателот на Комисијата за европски прашања наСобранието на РМ, Артан Груби. На средбата беше разговорано за прашања поврзани со билатералните односи, актуелната политичка ситуација во Република Македонија, како и за подготовките на организираниот од Полска,  Берлинскиот самит, кој ќе се одржи во јули 2019 во Познањ и на кој ќе учествуваат, меѓу другите, лидерите на сите земји од Западен Балкан.
   

   

   

  Фото: Собрание на РМ

  Print Print Share: