close

 • Faithful to my Homeland, the Republic of Poland

   

 • АКТИВНОСТИ НА АМБАСАДАТА НА РП ВО СКОПЈЕ

 • 31 јануари 2019

  Средба со градоначалникот на Тетово

  На 31 јануари амбасадорот Војциех Тицињски во Тетов се сретна со градоначалникот и воедно потпретседател на албанската партија ДУИ, Теута Арифи. Градоначалникот го запозна амбасадорот со економската, социјалната и етничката ситуација во градот. Амбасадорот ги истакна многу добрите полско-македонски односи и  ја нагласи безусловната  поддршкана на Полска  за евроатланската интеграција на РМ. Исто така беа разгледани можности за соработка со Тетово во рамки на полската развојна помош. Амбасадорот В. Тискински изрази надеж дека Тетово ќе ја разгледа можноста за учество на Форумот на градови и региони, кој ќе се одржи од  4 до 6 јуни во Жешув, подготвуван во  рамки на Берлинскиот процес.

   

   

  Print Print Share: