close

 • Faithful to my Homeland, the Republic of Poland

   

 • АКТИВНОСТИ НА АМБАСАДАТА НА РП ВО СКОПЈЕ

 • 22 јануари 2019

  Пратеникот на Сејмот на Република Полска учествуваше во разговори со на Република Македонија

  На 22 јануари амбасадорот Војциех Тицињски и советникот Вероника Станиец-Порчик се сретнаа со пратеникот на Сејмот на Република Полска, Пјотр Лирој-Мажец, кој пристигна во Скопје на разговори со властите на Република Македонија за законските регулативи за одгледување и употреба на марихуана, произведена за медицински цели. Пратеникот разговараше, м.др. со министерот за здравство и со членовите на македонско-полската парламентарна група.

   

   

  Print Print Share: