close

 • Faithful to my Homeland, the Republic of Poland

   

 • ВЕСТИ

 • 9 октомври 2018

  Овогодинешното меѓународно признание БЛАЖЕ КОНЕСКИ беше доделено на проф. Јоланта Сујецка

  За време на одбележувањето на 51-годишнината од основањето на Академијата на науките и уметностите во Скопје, проф. д-р хаб. Јоланта Сујечка од Факултетот "Артес Либералес" на Варшавскиот универзитет го доби меѓународното признание БЛАЖЕ КОНЕСКИ. Присутната на одбележувањето  Катаржина Пташинска, Конзул на РП од името на Амбасадата на РП во Скопје на доботничката и упати срдечни честитки.

  jolanta1
  jolanta3

  Print Print Share: