close

 • Faithful to my Homeland, the Republic of Poland

   

 • ВЕСТИ

 • 1 ноември 2018

  Aмбасадорот во Македонија и командирот на смена на Полскиот воен контингент во Меѓунадодните сили на Косово запалија свеќи на споменикот лоциран во месноста Сопот

  На 1 ноември оваа година на Денот на мртвите амбасадорот во Македонија Војциех Тицињски и командирот на смена на Полскиот воен контингент во Меѓунадодните сили  на Косово потполковник Пиотр Врона положија цвеќе и запалија свеќи на споменикот лоциран во месноста Сопот, каде што во експлозија на мина во март 2003 година загинаа двајца полски војници. Наредникот Пиот Микуловски и наредникот Павел Легенцки од 1-от Специјален полк во Лублинец, служеле на Македонија во Полскиот воен контингент. На церемонијата присуствуваа голем број на војници на Полскиот воен контингент во Меѓународните сили во Косово.

   

   

  sopot1listopada
  sopot1listopada2
  sopot1listopada3
  sopot1listopada4

  Print Print Share: