close

  • Faithful to my Homeland, the Republic of Poland

     

  • ВЕСТИ

  • 12 јуни 2019

    На 11 јуни Претседателот на Република Полска, Анджеј Дуда, го потпиша документот за ратификација, кој претходно беше изгласан во двата дома на полскиот парламент. И така Полска, како 10-та земја, официјално го заврши процесот на ратификација на Протоколот за пристапување на Република Северна Македонија кон Северноатлантската алијанса.

    Print Print Share: