close

 • Faithful to my Homeland, the Republic of Poland

   

 • ВЕСТИ

 • 2 февруари 2016

  Бело-црвената сала ги поканува сите деца на бесплатен курс по полски јазик за почетници!

  Вчерашното предладне го поминавме работно – чистејќи и опремувајќи ја салата во које се одржуваат часовите по полски јазик во рамиките на „Саботното училиште” во Скопје. Им благодариме на сите кои ни помогнаа да ја реновораме и опремиме со нов мебел, на: др Наталиа Лукомска, лоектор по полски јазик, на родителите на учениците Андреја и Марија, Давид и Даниел, Душица и Ема, како и на претставниците на полската дијаспора, особено на Ана и Јовица Трајановски од друштвото „Висла” како и на Александар Јаковиќ и Давид Трајковски од  друштвото „Македонска полонија”.

  Среќни сме што нашата молба за вклучување во овој мини ремонт наиде на позитивен одзив и заедно успеавме толку многу да направиме.

  Модернизацијата на салата беше овозможена благодарејќи на средставата добиени од Фондaцијата „Помош за полјаците на исток”.

   

   

  30/01/2016

  Денеска се одржа првиот час во реновираната сала на Саботната школа. За таа прилика имаше торта – Мечето Ушко!

  Огромно задоволство е да учиш во толку шарено опкружување!

  Ги покануваме сите заинтересирани!

  До гледање на час!

   

   

   

  Бело-црвената сала ги поканува сите деца на бесплатен курс по полски јазик за почетници!

  часови секоја сабота од 11.00 до 12.00 во ГТЦ; заинтересираните ги молиме да нѐ контактираат преку ФБ Пораките

  https://www.facebook.com/PolishEmbassySkopje

  Огромно задоволство е да учиш во толку шарено опкружување!

  До гледање на час!

  salka-11
  salka-110
  salka-111
  salka-113
  salka-116
  salka-122
  salka-126
  salka-130
  salka-2
  salka-4
  otw-10
  otw-13
  otw-14
  otw-2
  otw-3
  otw-5
  otw-6

  Print Print Share: