close

 • Faithful to my Homeland, the Republic of Poland

   

 • АМБАСАДОР

 •  

   

   

  Војциех  Тицињски

          

   

  ОБРАЗОВАНИЕ


  Варшавски Универзитет, 1978–1983, Магистер по политички науки

   

   

  ПРОФЕСИОНАЛНА КАРИЕРА


  2018–                Амбасадор на Република Полска во Република Македонија
  2013–2018       Раководител на одделение, Заменик директор - Директорар за соработка со полската дијаспора, МНР, Варшава

  2009–2013      Генерален конзул во Лион
  2009                  Директор – Директорар за соработка со полската дијаспора, МНР, Варшава
  2005–2009      Раководител на одделение, Заменик директор – Директорат за конзуларни 
                              работи и полската дијаспора, МНР, Варшава

  2001–2005       Генерален конзул во Единбург
  1999–2001        Директор - Директорар за соработка со полската дијаспора, МНР, Варшава
  1994–1999        Генерален конзул во Торонто
  1991–1994         Експерт, Раководител на одделение, Заменик директор – Директорат за конзуларни
                               работи и полската дијаспора, МНР, Варшава

  1985–1990        Политички научник – Полска академија на науките, Варшава

   

   

  ПРИВАТНО

   

  Оженет со Малгожата, ќерка Марта

   

  Print Print Share: